Zamatos falatok

Ezen az oldalon a konyhatündér-énem próbálom kihámozni a rétegek alól. Mint minden rendes kislány én is anyukámtól lestem el az alapfogásokat, ennek ellenére sok alapinformáció vár még arra, hogy zsigeri szinten magamba építsem, majd pedig alkalomadtán a kisujjamból kirázzam. Ilyen például a különféle rizsek főzése, a jó habarás elkészítése vagy a leveles tészta gyúrása. Oké, fogalmam már van ezekről, persze, de a mesteri szintet még nem kapargatom. Jelenleg ott tartok, hogy egy készen kapott receptet legalább kétszer kell elkészítenem ahhoz, hogy egyszer sikerüljön is.

Szóval próbálkozom, engem is felkapott az egy ideje már itthon is pörgő gasztroforgószél. Lesem a praktikákat, keresem az eredeti recepteket, azok történeteit. Leginkább az érdekel, hogy mit miért kell csinálnom ahhoz, hogy az az étel belül zamatos, kívül kívánatos legyen.

Alapkonyha  –  Kulináris próbálkozások  –  Próbáld ki!

Alapkonyha címszó alatt találhatók a konyhatudomány alaptételei, úgy mint fagyasztás, pácolás, stb. Egyelőre kulináris próbálkozásaimat nem töröltem ki, bár ezekre egyre kevésbé vagyok büszke. Hát Istenem, valahol el kell kezdeni. Van, ami egyszerűen nem sikerült, más meg sikerült, de nem éppen finom, vagyis kétszer készítettem el azt is, először és utoljára. A Próbáld ki! link alatt vannak azok az ételek, amelyeket ajánlani is merek. Hajrá!

Advertisements