A Hold spirituális hatásai

Minden tárgy, a csillagokat, bolygókat és műholdak testeit is ide értve, a durva (kitapintható) tulajdonságaik mellett szubtilis (megfoghatatlan) frekvenciákat is kibocsájtanak. Ezek a fizikai tulajdonságok és a szubtilis frekvenciák különböző mértékben hatnak ránk az anyagi és a finomrezgésű szinten.

A Hold által kibocsájtott frekvenciák hatással vannak a mentális test frekvenciáira, azaz az emberi elmére. Az “elme” alatt az érzelmeinket, gondolatainkat és vágyainkat értjük. Az elme a tudatos elméből és a tudatalatti elméből tevődik össze. A tudatalatti elmében számos benyomás található beágyazva, melyek meghatározzák az alaptermészetünket és a személyiségünket. Viszont ezeknek a benyomásoknak és gondolatoknak nem vagyunk a tudatában. Ezeket a benyomásokat több (ember)élet – reinkarnáció – során gyűjtöttük össze.

A Hold frekvenciái valamivel finomabb rezgésű, mint a gondolatainké, de kevésbé szubtilis, mint az elménkben található benyomások frekvenciái. A Hold frekvenciáinak megvan az a képessége, hogy a tudatalattinkban található benyomásokból a gondolatok frekvenciáit a tudatos elmébe, a felszínre lökje. Amint azok elérik a tudatos elmét, tudomást szerzünk róluk. Így tehát, a túlsúlyban lévő benyomásaink befolyása alá kerülünk.

Újhold napján a Föld felé a Hold sötét oldala néz. A sötétség raja-tama túlsúlyos frekvenciákat bocsájt ki. Így tehát, összehasonlítva azzal, amikor a Hold fényes oldala tekint a Föld felé (teliholdkor), arányosan több szubtilis raja-tama frekvencia kerül továbbításra a Föld felé.

Ezzel ellentétben, telihold napján, a raja-tama csökken a fokozott ragyogás miatt. Jóllehet, teliholdkor – mivel a Hold frekvenciái aktívabbak – felfokozott mentális aktivitást ekkor is megfigyelhetünk. A tudatalatti elmében tárolt benyomások típusától függően, a fokozott aktivitás megnyilvánulhat megnövekedett, rendezetlen, véletlenszerű gondolatokban, de akár bizonyos gondolatok körüli, fokozott elmeaktivitásban is.

Újholdkor és teliholdkor, a Hold és a Nap gravitációs vonzóereje egyesül. A Hold más napokon is vonzza a Földet, de nem olyan erősen, mint az újhold és a telihold napjain.

A telihold és újhold napjain az Abszolút Kozmikus Elemek a Földön, mint az Abszolút Föld, Abszolút Víz és Abszolút Levegő, a Hold felé vonzódnak. Ez egy bizonyos típusú szubtilis (finomrezgésű, megfoghatatlan), nagynyomású övet hoz létre.

Ebben a folyamatban fizikai szinten is a víz a Hold felé húzódik, viszont még a víznél is jobban, a gáz halmazállapotú elemek – mint például a vízben a vízpára – feltörnek a felszínre és a szubtilis nagynyomású övezetbe lépnek. Mivel a negatív energiák túlnyomóan légneműek, ezért a szubtilis nagynyomású övezetbe szívódnak. Itt csoportokat alkotnak és egymást táplálva erejük összeadódik. Ennek megfelelően az emberiséget nagymértékben támadják ezeken a napokon. Ennek a hatása az, hogy a szellemek támadása ilyenkor az embereken – mind fizikai és mind mentális szinten – akár a megszokott háromszorosa is lehet.

Két nappal a telihold vagy újhold előtt kezdődik és két nappal azután ér véget.

A teliholdi éjszakáján, mivel a Hold megvilágított oldala fordul a Föld felé, ezért más éjszakákhoz viszonyítva csak minimális szubtilis raja-tamát bocsájt ki ezen az éjszakán. Azonban a szellemek (démonok, ördögök, negatív energiák, stb.) kihasználják a telihold gravitációs vonzását a telihold napján és fokozott distress-t okoznak. (A distress szó alatt azokat a fájdalmat, akadályozó tényezőket és problémákat értjük, melyek eredete spirituális.) A telihold ártalmasabb a fizikai testre, míg az újhold inkább az elme állapotát befolyásolja.

Képtalálat a következőre: „fogyó hold”

Újhold

Megtisztulás, újrakezdés. Erősebbnek, kreatívabbnak érezzük magunkat, akaratunk és kitartásunk is fokozottabb, mint máskor. Újholdkor minden teher különös gyorsasággal távozik tőlünk, beleértve a lelki és fizikai salakokat is. Bőr mélytisztításához, szőrtelenítéshez alkalmasabb időszak.

Újhold rítus

Növő hold

A teliholdig eltelő idő kedvez minden változtatásnak, újításnak, reformnak, régóta halogatott lépés megtételének. Fizikai síkon hízás.

Telihold

Ekkor érünk testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsára. Megnő az erőszakos bűncselekmények száma és csúcson van a fogamzáskészség is. Az önmegvalósítás ideje. Meggondolatlanná válhatunk, így nem érdemes komoly döntéseket hozni. Testi síkon javul az ásványi anyag felszívódás. A füvesasszonyok is ekkor szedtek gyógynövényeket, mert azok a telihold energiájával feltöltődve hatékonyabbnak bizonyultak. A kreatív természeti erők szabadon működnek. Jó kibontakozási lehetőségek nyílnak.

Telihold mágiák

Fogyó hold

Az elme lecsillapodásának ideje, a megpihenés, töltődés, befelé fordulás és önvizsgálat szakasza. Elengedés, nagytakarítás, lomtalanítás, selejtezés, érzelmi vagy fizikai szennyesünktől való megszabadulás. Alkalmas időszak diéta megkezdésére, testünk méregtelenítési képessége ekkor a legintenzívebb.

forrás: 1 2 3

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s