Három éves a blog!

A WordPress számon tartja a bloggal kapcsolatos évfordulókat, így bátorkodott jelezni ma reggel, hogy bizony-bizony, már három éve, hogy firkálni kezdtem.

Nem fogok pezsgőt bontani, inkább csak hümmögve visszanézek, hát mi is történt az elmúlt három év alatt.

Miért is indult a blog? Először tulajdonképpen az utazásaim kerültek terítékre. Távoli vidékek (lásd például a nepáli írásokat), bringatúrák (főleg a Balaton körül, de külföldön is) és gyalogtúrák (például a Francia-Alpokban). Aztán rájöttem, hogy a rengeteg fotó emailezése helyett eme szent helyen tudom az ősöknek is prezentálni, merre tekergek, sőt, nemcsak a képeket, de egyúttal a sztorikat is megoszthatom. Majd az évek során leesett, hogy tulajdonképpen egyfajta naplót írok magamnak (még mindig nem cél a látogatottság növelése, ezért sincs külön Facebook profilom erre a célra például). Egyrészt jó visszaolvasnom a már-már elfeledett élményeket, másrészt írás közben rám tört a felismerés, milyen lyukas szita is az emlékezet. Jobban járok, ha azon nyomban leírom a fontos dolgokat, mert hónapokkal, évekkel később vagy nem is emlékszem már a részletekre, vagy teljesen más érzésekkel gondolok vissza. És az idő nem feltétlenül szépíti meg az emlékeket.

Szóval három év, hahh? A három az még nem sok, bár ha belemerülök a részletekbe, azért nem röppent olyan hirtelen tova. Férjhez mentem, majd megszületett a kisfiúnk, Bence. (Lehet, megírom a szülés-születés “misztériumát” is, bár még nem szívesen emlékezem.) Azóta pedig gyakorlom az anyaságot. Született néhány spirituálisabb írás is, mivel örök kereső lennék. (S valóban, mi az élet értelme?) (Lásd spirituális törvények, szimbólumok, egyéb részeink, stb.) Valamint próbálok megfelelni a rám szabott konyhatündér szerepnek is, egyelőre ritkább sikerrel.

Minden folyamatos változásban, lüktetésben, pulzálásban van a világban, bennem is, ez tükröződik itt a blogon is. Néha átalakul a külső és a tartalom, posztokat törlök, mert már nem tudnak illeszkedni abba, amit ma képviselek. De ezektől a változtatásoktól remélhetőleg csak jobb lesz a tartalom.

Örülök, ha velem vagytok, ha hozzá(m) szóltok, és ha érdekes témára leltek. Ez még mindig egy hétköznapi élet története.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s