Milyen típusú böjtre van szükségem?

Mielőtt feszültség támadna bennünk, mert rájöttünk, hogy bizony böjtre lenne szükségünk, ám erőt sehol nem érzünk magunkban ahhoz, hogy napokig szédelegve csak vízen tengődjünk, tegyük fel magunknak az alábbi öt kérdést.

Ezek segítenek eldönteni, aktuálisan mire lenne szükségünk, mielőtt még éhségsztrájkba kezdenénk.

1. Kapok-e elég szeretetet, biztonságot és elismerést a környezetemtől?

Ha a válasz nem, akkor valószínűleg túltáplált vagyok, és szervezetem apró jelzések szintjén azt üzeni, hogy alapvetően testsúlyom kellene csökkentenem. Erre egy 48 órás monodiéta már nagyon hasznos segítség lehet: amikor két napon át csak szőlőt, rizst, vagy burgonyát eszem.

2. Nyomasztanak-e hétköznapi gondok, aggódom-e a közeli jövőm miatt?

Ha a válasz igen, akkor szervezetemnek a belső erőforrásaival való ismételt kapcsolatfelvételre van szüksége, aminek a befelé-fordulás az eszköze. Erre egy 3 napos tisztító léböjt elegendő, amikor csak frissen facsart gyümölcslevet iszom, miközben igyekszem megszabadulni az otthoni kötöttségeitől, televíziózástól, rádiózástól.

3. Érzek-e fájdalmat, testi panaszt bármilyen testrészemben?

Ha a válasz igen, akkor szervezetem túl sok testi és lelki salakanyagot halmozott fel. Így egy ‘gyógyító böjtre’, egy tisztító-, salaktalanító-kúrára van szükségem, azaz egyre több folyadék bevitele mellett, fokozatosan kell rátérnem egy 3-4 napos szárazböjtre, miközben minden eszközzel serkentem a kiválasztást – a bélkiürítést, vizeletürítést, nem feledkezve meg a bőr és a tüdő kiválasztórendszerének támogatásáról.

4. Érzek-e kimerültséget, megmagyarázhatatlan ‘tavaszi fáradságot’?

Ha a válasz igen, akkor egy regeneráló-böjtre van szükségem. Egy 3-4 napos léböjttel kombinált monodiéta megteszi a hatását, ha az egész böjt alatt mindig azt tesszük, ami jólesik. Ha úgy érezzük aludjunk, ha van kedvünk hozzá mozogjunk, de csak annyit, amennyi jólesik.

5. Érzem-e, hogy teljesen egészséges és erőben teljes vagyok?

Ha a válasz igen, akkor szervezetem teljesen kész, hogy ne csak testi, hanem lelki értelemben is megújuljon. Ilyenkor lehet hosszabb, 7-8 napos böjtöket tartani, ahol 1 nap tehermentesítő nap után, 5 nap léböjt, majd 2 nap felépítés következik. Meglátjuk, a hosszabb böjt hatására, nemcsak testünk, de bensőnk is megnyílik az újjászülető tavasz befogadására! (x)

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s