Tértisztítás

A fizika már rég igazolta a dolgok hullámtermészetét, még akkor is, ha állóhullámról van szó, ez nem újdonság és nem misztikum. Innen pedig könnyen megérthetjük, hogy a hullámok bizony energiát hordoznak, az energia pedig áramlásra született.

Ám az energia lehet pozitív és negatív is, duális világban élünk. Nyilván minden jóérzésű ember a pozitív energiára vágyik, azt igyekezne támogatni. Fontos, hogy milyen közegben töltjük a mindennapjainkat, legyünk otthon vagy egy irodában, hatnak ránk ezek az energiák. Amikor pedig az ember pici gyereket is nevelgetni kezd, akkor jön rá, vagy inkább válik bizonyossággá, hogy tényleg nem vagyunk egyedül a lakásban sem. A kicsik ugyanis még látják a felnőttek számára már leginkább láthatatlan világot is, amely képesség később csak azért szűnik meg, mert a társadalom kineveli belőlük. Én is tapasztalom, hogy Bence sokszor nem engem néz, hanem fölém, a fejem fölé, vagy éppen mögém, a vállam fölött figyel valamit vagy valakit… Így hát egyáltalán nem mindegy, milyen szándékú halott lelkeket, hovatovább egyéb entitásokat cipelünk haza, vagy tartunk jól otthon a saját energiánkból.

Minden élőlénynek van rezgése, de a cselekedeteknek, tetteknek is, melyek hosszú időkig, akár évszázadokig is ott maradnak a helyszínen. Az erőszakos cselekedetek, veszekedések, viták, fájdalmas események, betegségek, részegség, ordítozások, verekedések energiái hasonló energiákat, rezgéseket vonzanak magukhoz, illetve kényszerítő hatással lesznek az ott élőkre. Arra kényszerítik őket, hogy hasonlóképpen viselkedjenek ők is.

Ha az energia kiegyensúlyozott ütemben árad, mindent táplál maga körül, beleértve az embert is. Ha áramlása akadozik, valamint túl gyorsan vagy természetellenes lassúsággal jut be vagy ki a lakótérbe, nem lesz jótékony.

Mikor fontos az energetikai tértisztítás?

  • Lakásváltásnál, hogy a lakás múltját hatástalanítsuk, lakásátalakításnál, újjáépítésnél,
  • a személyes és foglalkozásbeli stagnálás feloldásához,
  • félelmek megszüntetéséhez,
  • haláleset után, a fájdalom megszüntetéséhez,
  • hosszú betegség után, hogy a régi, stagnáló energia mielőbb feloldódjon,
  • egy fontos döntés meghozatalánál,
  • minden évben, hogy az elmúlt év rossz energiái ne maradjanak a lakásban.

Minden helynek megvan a maga karmája, amely részben az ott élőktől, részben a hely adottságaitól függ. Sokszor érezhetjük úgy, hogy az élettér számunkra idejétmúlttá vált, esetleg kinőttük, s legszívesebben elköltöznénk. Ez természetes, hiszen az ember életszakaszonként rezgésszámváltozáson megy keresztül, és ezért a komfortzónája is megváltozik. Ami régen megfelelő volt, az most már nem feltétlenül oké.

Az átrendezés, a bútortologatás, a falbontás nem elegendő, hogy az ott rekedt energiák megtisztuljanak. Ugyanakkor nemcsak ezek okozhatnak kellemetlenséget, betegséget, depressziót, veszekedést, vagy csődöt egy adott helyen, hanem a negatív energiájú emberek is. Mondjuk, vendégül látunk egy olyan személyt, aki tele van rosszindulattal, irigységgel, gonoszsággal. Ennek az egyénnek a rezgése is ott marad a térben, és kellemetlen események sorozatát indíthatja el.

A testünk is jelez egy idő után, vagy akár azonnal is egy-egy ilyen helyen. Érezzük ezeket a rezgéseket, de nem mindig tulajdonítunk neki jelentőséget. Mik lehetnek ezek a jelek? Például: izzad a tenyerünk, nem kapunk levegőt, összeszorul a gyomrunk, elnehezül a testünk, nyugtalanság vesz rajtunk erőt, nem tudunk gondolkodni, és néha az az érzésünk támad, mintha valami, vagy valaki figyelne minket.

Szeretteink, rokonaink, ismerőseink, ellenségeink szellemei itt nyüzsöghetnek körülöttünk, noha érzékszerveinkkel nem érzékeljük őket. Nyugtalanító hangulat, nyomasztó érzés egy adott helyen, szobában, stb. Hirtelen lehűlő levegő, lökés, taszítás, lépések zaja, vagy más idegen eredetű zaj, hang, meghatározhatatlan szag, bűz, illat érzékelhető, noha senki nincs a közelünkben. Tárgyak mozgása, eltűnése, kéz érintése nélkül megszólaló hangszer, stb. Az állatok – kutya, macska, ló – nyugtalan viselkedése. Mindezen jelenségek felhívják figyelmünket arra, hogy időszerű tértisztítást végezni. Megszabadítani a területeket ezektől a nyomasztó energiáktól.

Tértisztítással a negatív rezgések átalakíthatók pozitívvá. A tértisztítás során eltávolítunk minden nehéz, visszahúzó energiát, és feltöltjük a helyiséget, helyiségeket friss életerővel.

A tértisztítás előfeltétele a fizikai rendetlenség megszüntetése és az alapos takarítás először hagyományos módon. Nagyon fontos a lomtalanítás! A régi holmik nagy része már nem az emlék kategóriájába tartozik, hanem a múlt lomja, ami energetikai jólétedet is hátráltatja. Ami elromlott és meg lehet javíttatni, azt csináltasd meg, a többi végezze a szemetesben. Amihez kellemes, szép emlékek fűznek, abból néhányat tarts meg, ami viszont kellemetlen, rossz dolgokat idéz fel benned, azzal a kukába. Csak így tudsz helyet adni a friss, pozitív élményeknek, az új energiáknak.

A takarításnál az utolsó felmosó vízbe érdemes tenni néhány dolgot, hogy a megrekedt energiáktól megszabadítson. Ez lehet durva tengeri , néhány csepp boróka-, zsálya-, szantálfa- vagy borsmenta illóolaj (remek illatuk mellett energiatisztító hatásuk is van).

Nyitott ablaknál történjen a felmosás, hogy a negatív energiák eltávozhassanak. Fontosak a sarkok alapos tisztítása, ahol a pangó energiák vannak. Az ablakokat, tükröket az óramutató járásával megegyező irányban tisztítsuk, így serkentjük a pozitív energiát. Nagyon fontos, hogy a takarítás végeztével azonnal zuhanyozzunk le, ha lehet, hajmosással együtt.

A gyertyák, füstölők meggyújtása, segíti a negatív energiák fellazítását. Gyertyák közül a legalkalmasabb erre a célra a fehér gyertya (esetleg felszentelt vagy megáldott formában), ami a tisztaságot és világosságot szimbolizálja.  Égess akár minden nap gyertyát lakásodban! A gyertya fényének tisztító ereje mellett segít bevonzani életünkbe az angyalokat is. A színes gyertyákkal van lehetőséged a megfelelő angyal energiáinak behívására (pld.: Rafael arkangyal – zöld , a gyógyítás színe) A gyertyák mindemellett saját belső világosságunkra is emlékeztetnek.

Szárított gyógynövényekből, gyantákból is állíthatunk össze füstöléshez keveréket (fehér zsályát és cédrusrügyet tisztító és gyógyító erejük miatt; kopálgyantát a spirituális és szellemi munkához; angyalgyökeret a fekete mágia hatásai ellen védekezési célokra; szentperjét a harmónia és béke érdekében).

A virágok, tiszta víz, és só elhelyezésével a tér felszentelése megnyitja az utat a pozitív energiák beáramlása felé, miközben a harang csengése segíti a negatív energiákat eltávolítani.

A só tértisztító hatása már régóta ismert. Őseink lakószobákban,  istállókban szórták szét, de ugyanebből a célból szórták a sót esküvői menetek elé is. Szülések, keresztelők alkalmával, étkezés és alvás közben, böjtidőben, utazások megkezdése előtt, a haldoklók ágyánál vagy temetéseken a tér és a légkör, illetve a jelenlévők lelkének megtisztítására szolgált. Ez a hagyomány ma is tovább él, csak éppen modern változatban, sókristálylámpa vagy mécsestartó formájában. E lámpások szépségük és kellemes fényük mellett a só információja révén (“Tisztulj és világosodj meg!”) is pozitív hatással vannak környezetükre. Mivel viszonylag kis költségráfordítással beszerezhetőek, célszerű akár a lakás minden – főleg a gyakran használt  – helyiségébe beszereznünk egyet.

Kiváló tértisztító hatással rendelkezik az ametisztből, gyémántból, fluoritból, topázból és fekete turmalinból készített drágakővíz-keverék, amely tisztító erejét a következő információkból nyeri:

– Ametiszt: “Szabadulj meg minden ragaszkodástól!”
– Gyémánt: “Legyőzhetetlen szabadság!”
– Fluorit: ” Minden rendben van!”
– Topáz: “Őrizd meg a saját teredet!”
– Fekete turmalin (sörl): “Engedd el, ami nem ide tartozik!”

Fenti jelentéseket átfogalmazva: az ametiszt, a gyémánt és sörl gondoskodik az alapos tisztogatásról, a fluorit helyreállítja az eredeti rendet, a topáz pedig segít megőrizni a felszabadított teret. Ez a keverék igen erőteljes és annyira intenzív, hogy szétpermetezése után ajánlatos nyomban elhagyni a helyiséget, majd 15-30 perc elteltével alaposan kiszellőztetni. Ellenkező esetben a keverék a test öntisztító folyamatait is beindítja, s ez heves reakciókat válthat ki (hasmenés, fokozott verejtékezés stb.).

A drágakővíz keverék elkészítése röviden:  első használat alkalmával tisztítsd meg a köveket folyó víz alá tartva kb. 5 percig. Ezután helyezd egy tiszta üvegbe, amire tölts rá 0,5-1 liternyi tiszta vizet, majd tedd napos helyre legalább 5-6 órára, de akár 24 órán át is energetizálhatod a vizet. Ezt követően lehet tértisztító permetként felhasználni.

Tisztító- és védőrendszerek kiépítésére ametisztet, fekete turmalint és hegyikristályt ajánlok. Az előbbi kettő által hordozott információkat fent már említettem, a hegyikristály információja: “Az légy, aki vagy!”. Az ametisztből drúzát vagy drúzadarabot válasszunk, a hegyikristályból kristálycsoportot, a sörlt pedig magában álló kristálytű formájában alkalmazzuk. A megfelelő darabok kiválasztásakor legyünk figyelemmel a helyiség méretére, sajátosságaira, a helyiségben való elhelyezéskor pedig hagyatkozzunk megérzéseinkre, akár többször is átpakolhatjuk a kristályokat, mire a megfelelő helyet megtaláljuk számukra. A térben, a szeretet energiáinak aktiválása és fokozása érdekében elhelyezhetsz rózsakvarcot is!

Egyes gyógyítók szerint, ha a negatív energia bekerül egy “tükörfolyosóba“, bírjon az bármilyen erővel, végleg megsemmisül. Két tükröt tegyél egymással szemben, állíts közéjük egy égő gyertyát és hagyd égni egy órán át. A művelet végeztével a tükröket vízzel alaposan meg kell tisztítani.

Ha már tiszta a tér, (családi házak esetén pincétől a padlásig, és a garázs is) és el lettek vezetve az esetleg ott rekedt halott lelkek, betegséget hordozó pusztító energiák stb., akkor következhet a helyiségek pozitív energiáinak megkötése különféle módszerekkel.

A tértisztítást nem szabad elsietni, érzékelni kell, hogy a falakból, sarkokból kitisztult és el lett vezetve a negatív energia, mert különben fölöslegesen dolgozunk. A tértisztítás után az otthon szinte fénylik, ragyog, átjárja a szeretet, és a béke légköre.

forrás: 1 2 3 4 5 6

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s