A nyugalom megzavarására alkalmas

Talán még a fővárosban sem kényszerültem ilyen zajokat elviselni, mint amit itt Pécsett, bár lehet, oda eleve úgy kerültem, hogy bizony zajosabb, mint vidék. De a “vidék” sem egyértelműen csendes, mint ahogy arra végül is rájöttem.

Most, hogy a napok egyik fő célja Bence elaltatása lett, mivel ha nem alszik, nyűgös, ha nyűgös, én kiborult leszek, így természetesen vágyom arra, hogy ha már én alig veszek levegőt, nehogy felzavarjam amúgy sem mindig mély és/vagy vidám álmából, akkor más se keltse fel. Na, ez nem megy. Emberek egyszerűen leszarják, hogy mások is vannak a világon. Teli torokból üvölt a parasztja éjnek évadján ordenáré, csapkodja a szemetes (fém)konténer tetejét, vonyít hosszában az utcának értelmetlenül, nem kimondottan józanul.

Már-már elkezdtem örülni, hogy az ébren amúgy mosolygós kis magzatom a feljettségi fok azon szakaszára ért, hogy átalussza az éjszakát. 4.30-ig egyszer sem kell felkelnem hozzá, s mivel 21h-kor már elalszik, az Ő pirinyó életében a fél öt már reggelnek számítható. Ám rájöttem, hogy így sem alhatok nyolc órát, még ha egyszer meg is kell szakítanom azt.

Mindig van egy paraszt, aki kéretlen harákol és köpköd hajnalok hajnalán. Hovatovább már az órára sem kell néznem, mert 5.15 körül egy tapló szomszéd tépi fel az összes redőnyét izomból, ami két szobánál már legalább négy alkalmat jelent, majd 5.30-kor megjelenik egy köcsög motoros, aki az 50 köbcentit tövig húzva teszi meg azt a többször 70 métert, míg eljut egyik társasháztól a következőig, hogy eképpen túrja végig a kukákat, lévén hajléktalan. Még nem számoltam meg, hány lépcsőház van az utcában, de az utca maga hosszú, s már azt is hallom, amikor befordul a sarkon. Azokról a koszos balfaszokról ne is beszéljek, akik egyesével dobálják ki az aszfaltra a (fém) sörös dobozokat, majd mikor végeztek, egyesével tapossák azokat laposra. Természetesen nem a nap közepén történik mindez, hanem még korán reggel, hajnalban, mivel nagy a piaci verseny, így a gyorsabb kapja az aprót a cuccért, a többinek már nem marad. S mivel sörszezon van, így a művelet sem megy végbe 10 másodperc alatt.

A heti kétszer jelentkező kukásautó már csak egy extra, igazán meg sem említendő. De lehet, revansot veszek, s egy rosszabb napján kiülök Bencével az erkélyre, hadd hallja mindenki, Ő mekkora decibelre képes.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s