A fészekrakó-ösztön (4)

Jelen posztban végre a női oldalam incifinci részével is foglalkozhatom, nevezetesen egy gardrób tervezésével. A gardrób számomra egy annyira rózsaszín púderpamacs, amit csak egy Szex és New York kategóriájú szappanopera epizódjaként tudtam elképzelni. Eddig.

gardrób

Soha nem volt még külön gardróbom, pedig nem is akkora luxus, mint amekkorának az ember gondolja. Kimondottan praktikus, mert a ruhák, cipők, táskák és kiegészítők nem foglalnak el helyet az egyéb helyiségekben, a bugyitól a sapkáig mindent megtalálhatunk együtt. Főleg ha a gyerekek holmija is itt tartózkodik, akkor egy kalap alatt az ő napi ruházatukat is lerendezhetjük, anélkül, hogy idegesen rohangálnánk egyik szobából a másikba, hogy készen van-e már, mert éppen kezdünk elkésni.

              

Azt hiszem, egy 3×3-as gardróbban elférnénk, padlótól-plafonig terjedő szekrényekben, vállfákkal, polcokkal, hatalmas nagy tükörrel a végében. Tennék bele egy kárpitozott padot / ülőkét, esetleg fotelt, illetve talán még egy kisebb komódot. Mindenképpen úgy helyezném el a dolgokat, hogy ne csak a ruha beakasztására legyen elég a tér, aztán pucolás, ha még öltözködni is szeretnénk, hanem hogy kényelmesen elférjünk ebből a szempontból is, tehát nem csak a tárolás a cél.

gardrób

gardrób

Persze az, hogy ezek a felskiccelt tervek mennyire állják meg a helyüket, majd csak a következő lépésben fog kiderülni, mikor újra, immár egészen tételesen átveszem, hogy akkor pontosan milyen anyagból, mennyit és hogyan használnék fel. Jelenlegi cél, hogy kitaláljam, mekkora házra is lenne szükségünk ahhoz, hogy azt szeretett otthonként tudjuk működtetni nap mint nap.

Eme otthon igen fontos részét képezi majd a fürdőszoba is. Panelgyerekként ez is egy olyan kategória, mármint egy élhető léptékű fürdőszoba, amelyről csak a színestévében látott filmek után fantáziálhattam. Egyáltalán nem egy 1,5×1,5-es lyukról van szó, hanem egy tágas térről, ahol kipihenhetjük a nap fáradalmait, felfrissülhetünk, és a gyerekek is jól érzik magukat benne.

              

Régóta álmodozom egy díszesebb lábakon álló naaagy-nagy kádról, de így a családosodás küszöbén azt hiszem, már (egyelőre) lemondhatok róla. Egy ilyen kád szerintem nem alkalmas arra, hogy kisgyerekek pancsoljanak benne. Azaz persze, hogy alkalmas rá, csak hát az én dolgomat nem könnyítené meg. Magas a fala, plusz az oldalán is egész könnyen kifolyhat a víz, ha a kölykök belemerülnek a pancsolásba. Nem vetettem még el teljesen ezt az ötletet, de egyelőre nem sorolom a legjobb megoldások közé. Egyelőre úgy képzelem el, hogy a fürdőszoba szoba jellegét meghagynám, sőt, hangsúlyoznám, nem lenne körbe csempe minden, de ez is csak a részletek megálmodása után derül ki pontosan. Azt a kétoldali szívinfarktust pedig nem idézném elő önként, amikor két gyerek a játék hevében a megjegyezhetetlen fantázianevű, igen drágán kikevertetett festéket áztatná a kád melletti falról nevetve…

              

Szükség van tehát egy nagy kádra, és egy kényelmes mosdókagylóra. Kell szekrény a törölközők és a kozmetikumok tárolására. Lényeges kérdés a világítás, a mosdókagyló fölötti tükörnél különösen. Külön mosókonyha híján a mosógép is itt kap helyet. Kell néhány törölköző tartó a megfelelő helyeken. Bár ritkán kapunk kedvet fehér habokban órákig fürödni, azért előfordul, s mivel a gyerekek is igénylik majd a folyamatos jelenlétet a tisztálkodás során az elején, így beállítanék egy kényelmes fotelt is a térbe.

A fürdőszobának mindenképpen világosnak és jól szellőztethetőnek kell lennie, anélkül, hogy aggódnunk kéne a privát szféra sérthetősége miatt. Hát, kb. így.

fürdőszoba

fürdőszoba

Folytatása következik…

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s