Vargányás tagliatelle

Nem adtam fel a múltkori után, érezni akartam az ízét. Irány hát a Vásárcsarnok! Mivel erős szezon van, gomba gomba hátán nő az erdőkben, így a máskor 3-4000 forintokat kóstáló vargányát most 800-ért is megkapjuk. Hoztam majdnem egy kilót, kettőnknek elég, nem akarok egész héten gombát enni. Jutott ismét rizottóba is (mennyei! próbáljátok ki!), plusz kóstoltuk tagliatellével, csak úgy fokhagymás olíván sóval megsütve.

Vargányás tagliatelle Vargányás tagliatelle

Vargányás tagliatelle

Nagyon intenzív illata van, a fokhagymával együtt rögtön hatni kezd ránk. Kevés ideig kell sütni, hamar megvan. Viszont valamiféle kibelezetlen tengeri jószágra hajaz a látvány. Tanulság, hogy olyan gombát érdemes venni vagy szedni, aminek még nem nyílt szét a kalapja, nem látszódnak a spóralemezei. Ezek ugyanis még éltükben is elég bizarr színnel rendelkeznek, sütve meg egyenesen gusztustalan. Szóval csak a kicsiket!

Vargányás tagliatelle

Mea culpa, tőlem megkapja a Michelin-csillagokat ez a fajta, mert tényleg pazar mind az illata, mind az íze. Következő a rókagomba lesz. Bon appetite!

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s