Ricottás palacsinta fügével

Emlékszem még az időre, amikor csak a hét jeles napján került süti az asztalra, de akkor mindig. Ez a nap a család napja volt, a szent húsleves napja, amikor óráinkat egyeztetve ébredtünk, és napunkat kivétel nélkül az ebédhez igazítottuk. Persze, együtt volt a család, de annyira erről szólt az egész 24 óra, hogy bevallom, nem volt a kedvencem. Egyelőre nem álltam még rá erre a trendre, s bár nem is vasárnap van, összehoztam egy édességet mára – azért nem mindennapos az esemény.

Talán a füge miatt tetszett meg az egész, s mert a képen is nagyon hatásosan volt tálalva. Az eredeti receptet itt találjátok, nálam pedig képanyagban is követhető, mikor mit borítunk össze mivel.

Hozzávalók: 25 dkg ricotta, 4 nagyra púpozott evőkanál liszt, 2 tojás, cukor, 1 dl tej, kis kanál sütőpor, méz, füge, vaj a sütéshez

Az eredmény nagyon impozáns, már az illata miatt is nagyokat kell nyelnünk, miközben még csak sütjük. Nehéz megállni, hogy a fügét csak úgy magában ne dobáljuk be a szánkba, erősnek kell lennünk. Egy pici savanykás íz talán nekem hiányzik az összképből, de ez orvosolható. Vagy citromhéjat reszeljünk a tésztába, vagy valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk meg finoman a palacsintákat méz helyett – akárhogyan is teszünk, garantáltan el fog fogyni.

Sajnos az évnek ezen időszaka már nem támogatja a munka utáni fotózkodást. Egyre kevesebb a természetes fény, stúdiólámpákkal pedig egyelőre nem rendelkezem. Nézzétek el.

DSC_0029-001

DSC_0047-001

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s