Olyan az élet, amilyennek érzed

Számtalan ezotériával, spiritualitással foglalkozó könyvben olvastam már tanácsokat arra vonatkozóan, hogy a gondolataimmal hogyan is befolyásolhatom az életem. Ezek zömében arról szóltak, hogyan legyek gazdagabb, persze, vagy boldogabb, bármit is jelentsen ez.

Az agykontrolltól a pozitív gondolkodásig sok mindent leírtak, hogyan szuggeráljam magam, mekkora albumot ragasszak tele a vágyott ingó és ingatlanok fotóival, vagy példaképekkel, hogyan koncentráljak folyamatosan csak arra, amilyen lenni szeretnék, vagy amit birtokolni szeretnék. Biztos van olyan is a világon, akiknek bejöttek ezekben a tengerentúlon bestsellerekké vált könyvekben megfogalmazottak, nálam ugyanúgy elvi síkon maradt minden.

Voltak ezekben azért hasznos dolgok is, például hogy teljes erőmmel hinnem kell abban, amit akarok. El kell hinnem, hogy megnyerem a lottót. Ez talán azért nem jött be soha, mert Isten tudja, miért, de nem akarok milliomos lenni. Pedig az eszem azt diktálja, hogy bakker, az milyen lenne már!, de valahogy mégsem tudok hinni benne, hogy megvalósul, nem is vágyom rá. Persze, tenni is kell a dolgokért, és már az is egy alapvető igazság, hogy ha akarok valamit, ha nemcsak szeretném, de igazán akarom is, akkor nyilván tenni is fogok érte, tehát már félig finisben vagyok.

Az utóbbi időben újraértékeltem a fenti téziseket, ugyanis tapasztalati síkon kezdem élni mindazt, amit eddig a könyvekben olvastam. Egyelőre passzív fázisban vagyok, az érzéseim és vágyaim dolgok iránt még csak automatikusak és nem irányítottak. Az érzéseim és ellenérzéseim jönnek és mennek, nem tudom, hogyan befolyásolhatnám őket. Ugyanis ha valamire vágyom, szívvel és lélekkel, akkor hiába beszélem le magam ésszel, a szívem és a lelkem süket marad rá. Ha valaki szereti az édességet, akkor elfojtani tudja az iránta érzett vágyát, megváltoztatni azt nem nagyon.

Ebben a passzivitásban viszont nagyon óvatosnak kell lenni, mert látszólag eléggé kívül állunk azon, hogy irányítsuk az életünket. Ha valamivel szemben ellenérzésünk van, nem vágyunk rá, sőt, akár tartunk tőle, mégis csináljuk, akkor könnyen idézhetünk elő magunknak balesetet, hogy (nem éppen tudatos síkon) valahogy megakadályozzuk, hogy a nem vágyott helyzetbe kerüljünk. De a betegségek ugyanezen a vonalon működnek, csak lassabb a folyamat.

Szóval ott tartok, hogy már felismertem, és nemcsak tudom, de át is érzem azt, hogy amit igazán vágyom megtapasztalni, az bizony be fog következni, még ha ez valaminek az elkerülését is jelenti. Ez tulajdonképpen jó hír, hiszen azt élem, amit élni szeretnék. A feladat már „csak” annyi, hogy ezt valahogy tudatosan műveljem. Ha a tudatosság annyit jelent, hogy a szívem szerint élek, és figyelem, mi is az, amit szívből szeretnék, és nem más vár el tőlem, vagy másnak megfelelve indulok el az adott úton, akkor sínen vagyok. Ha valami mást, akkor Houston, baj van.

Mindehhez hozzácsatolnám Soma Mamagésa gondolatait, amit egy pillanattal ezelőtt találtam, olvastam:

Egy ismerősöm motorbalesetet szenvedett. Eközben folyamatosan a balesetet kiváltó másik emberre mutogat. Az, hogy mik egy baleset kiváltói, jellemzői, szinte teljes mértékben részletkérdés. A balesetek többnyire azt üzenik, hogy az az út, amin megyünk, járunk, élünk, nem folytatható valamiért. Mondjuk úgy: lázad a lélek. Mást akar. Változást és változtatást. Nem könnyű azt elfogadni, hogy valójában nem létezik semmi más miatt. A “miatta” egy illúzió. Alapvetően ez különbözteti meg az alvó és a felébredt embert. Az alvó még azt hiszi, hogy létezik a “miatta” lemez. MINDEN történést mi teremtünk magunknak! Azért tesszük magunk elé, hogy megéljük. Ez egy tapasztaló bolygó. Aki balesetet él át, az most ezt akarta megtapasztalni. Ezt a jelzést gyártotta magának. Hogy ez hogy történt, részletkérdés. Ezt választotta. Ennek a mintázata, energiája volt benne.

A balesetek okairól további olvasnivaló itt.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s