Erdei gyümölcsös túrótorta

Nos, velem vagytok még? =) Néhány napja bepróbálkoztam életem első sületlen tortájával, s hát, nem nyugtatott meg a végeredmény, így felcsaptam az újra-táblát, mint Prokopp Dóra a Szerencsekerékben. Ezúttal erdei gyümölcsös túrótorta béleli ki a kis kapcsos formámat (18 centis).

A végeredményben azért szkeptikus vagyok, és őszintén, igazán nem én tehetek róla. A tejszínhabbal ismét menőztünk, maradt a kézi propeller, de ezúttal Balázsra bíztam az izmozást, ha ő is enni akar belőle, bizony szükséges a tevékeny részvétel, és akar. A kreatív elme mindent bevetett, a tejhabosítót is, nem lett gyorsabb a folyamat. A hőmérséklet és a körülmények ideálisak. A habtejszín dobozán rajta van, hogy felhasználás előtt legalább fél napot hűljön hűtőben, megvolt. A lakás hőmérséklete is egészen pompás. Mégis, mire eljutottunk addig, hogy jó lesz, éppen össze is omlott a habrendszer. A lapzselatin pedig leülhet, egyes. Elhiszem, hogy Dr. Oetker eredeti receptje tuti volt, de ami boltban kapható, az kuka.

De nem lövöm le a poént, megvárom még a végét, holnap ilyenkor mire lelek a kis forma belsejében.

erdei gyümölcsös túrótorta

erdei gyümölcsös túrótorta

erdei gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók: 50 dkg túró, 10 evőkanál porcukor, 8 dl habtejszín, 3 nagy marék friss málna, 2 citrom, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag zselatin

A túrót törd át egy szitán egy alkalmas edénybe, majd add hozzá a por- és a vaníliás cukrot is, szintén átszitálva. A málnákat mosd át jó alaposan, és darabold őket felekbe, negyedekbe, majd add a túróhoz. A citromot is jó alaposan tisztítsd meg, majd reszeld a többiekhez.

A tejszínt verd fel, a zselatint oldd fel két deci vízben, majd add a tejszínhez, és így együtt keverd a túróhoz, pár gyors mozdulattal. Egy kapcsos tortaformában egyengesd el a masszát, majd mehet a hűtőbe.

A massza alá tehetsz babapiskótát vagy olvasztott vajjal elkevert darált kekszet, így talán még jobb lesz a végeredmény. >>>

Másnap.

Mivel a zselatin totális csőd, így képtelenség szeletelni a portékát. Kanalazni-villázni, az igen. A receptben azt a sort, hogy a gyümölcsöt keverd bele a masszába, nyugodtan törölhetjük, mert esztétikailag nem éppen helytálló művelet. Hát, szóval, így. S ezzel még nincs vége…

erdei gyümölcsös túrótorta

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s