Cantucci

Toszkánában járva gyakran összefuthatunk ezzel az édes, ropogós mandulás keksszel. Szülővárosa a Firenze melletti Prato. Az itthoni üzletekben prémium kategóriában kapható dobozos cantuccit reprodukálhatjuk otthon is, nem is igényel sok időt, kitűnő váratlan vendégek kávéja mellé. Klasszikusan azonban édes desszertborokhoz passzol.

cantucci

A receptet a Dolce Vita Blogról vettem, bár többféle változat kering a neten, mint ahogy hazájában is többféleképpen készítik, kb. minden házban máshogy. Tapasztalat szerint csínján bánjunk a fahéjjal, ha nem akarunk karácsonyi sütit a nyár közepén. Mandulával ne fukarkodjunk, a “sütiszalámi” méretét pedig úgy lőjük be, hogy még dagadni fog, így hagyjunk elég helyet a tepsiben ehhez. Én ezen a ponton túllőttem a célon, így az adag fele nemhogy cantuccini nem lett, de épp cantucci colossale. Nem aggódom, el fog fogyni.

cantucci

cantucci

Ne szégyelljük tunkolni a felszolgált italunkba (espresso, caffe latte, hideg tej, desszert bor), igényli is, hiszen állaga megfelelő esetben igen kemény.

 

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s