Guacamole és salsa

Of course fociláz van itthon, az (egyik) esti meccshez pedig valami mexikói dukál. Szerencsére egy darab avokádó is árválkodott a hűtőben, plusz egy nagy halom krumpli, így tortilla chips helyett szimpla krumpliropogós készült a jóféle szűretlen sörhöz, no meg a meccshez. Az egyik dip a guacamole, a másik meg egy sima salsa.

Tudományos kutatást egyelőre nem végeztem a témában, és ha valamelyik náció ételéről van szó, én szeretek hű maradni az eredeti recepthez, tehát például nálam szentségtörés mindenféle magyaros szarsággal elrontani egy pizzát, vagy túlfőzni a spagettit. Viszont elég elfoglalt napom volt, szóval hittem az első korhűnek talált leírásnak, ám arányokat egyelőre nem tudok mondani. Ami biztos, jelenleg ez készült:

Guacamole hozzávalók: avokádó, fokhagyma, vöröshagyma, lime reszelt héja (ehelyett most citrom sikerült), lime leve (szintén citrom), menta, chilipaprika, paradicsom, majonéz, mustár. Illene még bele a koriander és a tabasco, ezek egyelőre kimaradtak. Tisztítani, aprítani, összeereszteni.

Salsa hozzávalók: 2 közepes fej hagyma reszelve, 1 kis konzerv sűrített paradicsom (75gr), 2 mérőnyi Édes Anna (ehelyett most csípős paprikaport használtam), fél kávéskanál gyömbér, fél kávéskanál fokhagymapor, 1 ½ kávéskanál porcukor, 1 ½ kávéskanál mustár, szárított színes paprika (elhagyható, el is hagytam).

Kísérletezni kell vele, hogy is passzol majd a chips-hez, meg a sörhöz.

Hajrá Mexikó!

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s