A tészta próbája az evés

Nő lévén az egyik klasszikus feladatom vigyázni, hogy a férfinak ne legyen üres a hasa, hiszen akkor nem tud egész nap dolgozni, olyan pedig nincs =). Nincs is ezzel baj, szeretek sürögni-forogni a konyhában, viszont okoz némi fejtörést néha, mi legyen a menü. Már leszoktam az olyan kérdésekről, “mit ennél?”, mert reménytelen harc az idegekkel. Már nem hiszek abban, hogy él a világon egyetlen nő, akinek erre a kérdésre, “mit ennél?”, kézzel fogható válasz érkezik, de legalább a négy alapízből egyet kapna, hogy melyikre dolgozzon rá jobban a főzés során. Szóval “eszel, ami lesz!” alapon működöm, és muszáj volt kipróbálnom munkánk gyümölcsét, a házi tésztát. =)

tésztagyár

Jó, hát nem egy nagy kunszt, persze, ezer és egy variáció létezik belőle, én most a sima chilis-bazsalikomos-fokhagymás verzióra szavaztam, pikk-pakk kész, és igen, a tészta azért nagyon ott van.

tésztagyár

Aztán van az úgy, hogy kell az újratervezés, mert a tejszín már pont nem friss, a cukkini keserű és még az olívaolaj is elfogyott, utolsó cseppjeit tekertem ki, viszont van egy fél doboz hal, bazsalikom, és kapribogyó. Még egy kis só, és naplementére meg is vagyunk. Egy gond van vele, hogy el is fogy azonnal, úgyhogy fut még egy kört a projekt, hogy holnap se maradjon éhes a férfi.

tésztagyár

Apropó: ha ricottára van valakinek olyan receptje, ami nem édesség, örülnék, ha megosztaná.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s