Toszkán csirkemájpástétom

Imádom az olasz kaját, no, s mivel a reggeli néha okoz némi fejtörést, ha már unalmas a kenyér-szalámi együttes (és már a zabkása is a fülemen jön ki), muszáj feldobnom valamivel, a gyomor korog.

Hozzávalók (4 főre): 40 dkg csirkemáj, 10-12 dkg vaj, kb. 5 dkg szardíniafilé (kb. 1/2 konzerv), 2 lilahagyma, aprítva, 3 gerezd fokhagyma, zúzva, 2 ek kapribogyó, 1,5 dl fehér desszertbor, 1 friss rozmaringág (vagy őrölt rozmaring), 1 marék friss petrezselyemzöld, aprítva, olívaolaj, só, bors

csirkemájpástétom

A hagymát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a tisztított, darabolt májat, a zúzott fokhagymákat és a rozmaringot. Nagy lángon kevergessük, míg színt nem kap, majd adjuk hozzá a bort. Mikor az alkohol már majdnem teljesen elpárolgott, tegyük bele a kapribogyót, a szardíniát és a vajat. Ne főzzük túl, maradjon puha a máj, a belseje pedig rózsaszín. Zárjuk el a lángot, sózzuk, borsozzuk, és még melegen turmixoljuk az egészet össze.

csirkemájpástétom

Pirítósra vagy friss kenyérre is kenhetjük, díszítsük petrezselyemzölddel és kapribogyóval. Színre és látványra olyan, mintha az udvarról a sarat kentem volna kenyérre reggelire, de higgyétek el, kolosszális íze van! Szerintem sokkal jobb, mint a sima csirkemájpástétom.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s