Tésztagyár

Már régóta terveztem, hogy házi tésztát készítek a bolti helyett. Meg is kaptam anyukámtól a tésztagyártó készletet, italiano vero, nem volt visszaút. Nem ez lesz a hobbim, az már bizonyos, de mert érezni akartam a Toszkánában hagyott ízeket újra, kitartottam.

házi tészta

házi tészta

A köztulajdonná tett receptekben azt bírom, hogy soha nem úgy fog otthon kinézni az adott gasztronómiai fogás, ahogy azt elmondják / leírják / lefilmezik. Egy kilo liszt helyett, mire végeztünk, elfogyott kb. másfél, és fülig lisztesek voltunk. Szépen lejött a “gyártósorról” a tészta, ám az ez utáni műveletek még nem voltak korrekt módon kidolgozva. A tészta még a fél kilo plusz lisztet is benyelte, és még mindig ragaszkodott. Hiába vágtuk tagliatellére, fél óra múlva kezdhettük elölről, mert egy szálat felemelve az húzta magával a többit…

házi tészta

Kiábrándító, hogy oda kb. két óra munkánk, de mit volt mit tenni, újra összegyúrtuk a csudába az egészet, nyújtottuk és vágtuk. Jelenleg szálanként száradnak, beterítve a konyhát…

házi tészta

Közben készült néhány gombás ravioli, talán nagyobb méretben, mint szokás. =) Azt hiszem, a sima csiperkével a mai napon szakítok. Se íze, se bűze. Szerintem valamilyen ízesebb juhsajttal jobb megtölteni ezt a csodát, bár a parmezán is jól áll neki, de sokat kér belőle.

házi tészta

házi tészta

házi tészta

…és másnap

tésztagyár

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s