Új év, új kezdet

A karácsonyi szimbólumok után végignéztem a szilveszteri / újévi jelképeket is, mely sor ismét tele van furcsaságokkal. Például mióta emlegetjük a “szilveszteri katicát”? Vagy az “újévi gombát”? Eredetükről sincs semmi információ, honnan jönnek ezek? De az egész újévi szimbólumrendszer gyakorlatilag a gazdagságról, meggazdagodásról szól, mit együnk és mit igyunk, hogy pénzünk legyen. Ahelyett, hogy a jószerencsére bíznánk a dolgot, szerintem hatékonyabb, ha saját kezünkbe vesszük a dolgokat. Aki most egy “Hogyan legyek én is milliomos?” c. eszmefuttatásra számít, lapozzon, viszlát, itt ilyet nem talál.

újév

Hiszek abban az alapelvben, hogy a régi energiákat ki kell pucolni az életünkből, hogy jöhessenek az újak. Lehet ez a fizikai világból való vagy a gondolati síkból eredő, hulljon a férgese, szálljon a por, szakadjon a pókháló! Egy óév-újév forduló pedig mindig tökéletes pillanat a megújulásra.

újév

Mit tehetünk? Például nézzük végig hivatalos papírjainkat, számlák, csekkszelvények, bankszámlakivonatok, értesítők, ami felesleges, kuka. Válogassuk át ruháinkat! Ami már két éve nem volt rajtunk, kényelmetlen, kinőttük, kihíztuk, kifogytuk, mehet ajándékba akárkinek vagy börzékre eladni. Jó hatással lehet ránk, ha átrendezzük a lakást, házat, ha nem is teljesen. Közben alaposan kitakaríthatunk, kisöpörve a régi és az összes negatív energiát. Ha az életed egy részét a neten éled, ott is határozott nyomot hagyhattál az elmúlt évek, hónapok során. Az internet amúgy sem arra való, hogy kirakd magad a kirakatba, nem árt, ha törölsz minden felesleges képet, írást, levelet, kapcsolatot, ami már idejét múlt, nem használ, nem ad pluszt az életed napjaihoz.

Persze fogadkozhatunk is, hogy majd helyzeteket másképp kezelünk a jövőben, de ha nincs kész alternatívánk, nem alakítjuk már jelenleg is a pozitív szokásainkat, akkor az nem fog menni óraütésre sem. Jó hír: az újév újholddal kezdődik. Az újhold fázisa a legalkalmasabb a megújulásra, méregtelenítésre, tisztogatásra, takarításra. Lelkileg érzékenyebbek vagyunk, könnyebben fordulhatunk szívünk felé, már ha ezt megengedjük magunknak.

újév

Ma rátaláltam Géczi Gábor korábbi írására, amivel ugyanazt fogalmazza meg, mint én fent – csak szebben =).

A paraszti kultúrában minden csorba bögrét, tálat, edényt kidobtak a házból. A miértre a válasz csak ennyi volt: „Nem hoz szerencsét!” Elődeink érezték, hogy a csorba, törött dolgok őrizgetése folyamatosan viszi az ember életerejét. Állandóan vagy a múltba (az a büdös kölök összetörte…), vagy a jövőbe (meg kéne majd drótoztatni…) kényszeríti az embert.

A gyógyulásunknak egy titka van: szervezetünk valódi erői csak akkor működnek, ha otthon van a Gazda! Az immunrendszerünk csak a jelenben tud dolgozni, ha állandóan a múlton rágódunk, vagy a jövőtől félünk: nem vagyunk JELEN, azaz nem tudjuk fogadni a Világegyetemből áradó, a rendet, az EGÉSZ-séget állandóan helyreállító jelet. Minden, ami törött, csorba, ami nem egész bennünk: megmérgez. Összes betegségünket, fájdalmunkat valamely lelki sérülésünk, vagy félelmünk okozza. A hozzá kapcsolódó érzések – mint a tüske a köröm alatt – elvonják a figyelmet az élettől, megakadályozzák a test regenerálódását.

Betegségeinknek egyetlen feladata van: a valódi utunk felé terelni minket. Ha meg akarunk szabadulni tőlük, ki kell dobnunk magunkból (a MAGunkból) mindent, ami törött, csorba.

forrás

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s