Szimbólumok – bolygók

Jelenleg érvényes nézetem szerint az élet tele van szimbólumokkal, melyek segítenek megérteni és megérezni annak örök folytonosságát. Megfejtésük sok figyelmet igényel, de ez a kódfejtés egyáltalán nem fáradságos, sokkal inkább izgalmas kaland. Ennek részét képezik a “Szimbólumok” c. cikksorozatban található leírások.

szimbólumok

Szaturnusz

A Naprendszer hatodik bolygója. A hellenizmus kori asztrológiai modellben a Földet koncentrikusan övező ún. hét bolygó szférájában a középponttól számított hetedik bolygó. Jele:.

A mezopotámiai, ún. káldeus asztrológiában az igazság és a jog bolygója. A Nap termékenyítő szerepével hozták összefüggésbe, úgy vélték, hogy az uralkodókra és a természet rendjére, az évszakok egymásutániságára hat kedvezően.

A zsidó hagyományban a zsidók csillaga. Egyes elképzelések szerint a Jupiter bolygóval való együttállása alkotta a „betlehemi csillagot” Jézus születésekor.

Az antikvitásban az olümposzi istennemzedék előtti főisten, égi megnyilvánulásaként értelmezték. Lassú keringési ideje miatt az öregség szimbóluma, s mivel az ókorban ismert bolygók közül a legkülső volt, az állócsillagok egét elválasztó határ oltalmazójának tekintették. Az állatövi jegyek közül a Bak és a Vízöntő uralkodó bolygója.

Uránusz

A Naprendszer hetedik, 1781-ben fölfedezett bolygója. Az európai asztrológia az alábbi jellemzőket tulajdonítja neki: tevékeny, légies, férfias. Jele:.

Mint elv, a magasabb szellemiséget, az új értékeket teremtő értelmet, az intuitív felfogóképességet, a függetlenséget és kötetlenséget, az újítást, a forradalmian újat, a rendkívüliséget, az átalakulást, a végleteket és az eredetiséget képviseli. A Vízöntő csillagkép uralkodó bolygójaként általánosságban összefügg mindennel, ami hirtelen, váratlan és meglepő, katasztrofális hatású. Az érzékfeletti dolgok pozitív szellemű kutatása is a hatása alatt áll.

Mit jelent mindez az életemben?

Január 27-én születtem, tehát Vízöntő a csillagjegyem. Talán úgy kilenc évvel ezelőtt e két bolygó jelét rá is tetováltattam a lábujjaimra. Ma már azt mondom, nem a legsikeresebb művészi darabok, a srácnak, aki varrt sem volt túl sok fantáziája benne, én mégis szeretem őket. Talán egy alkalmas időpontban majd felülíródnak (-“varródnak”).

Az, hogy mindkét bolygónál hivatkoznak annak hetedik pozíciójára, még akkor is, ha fizikailag nem is a hetedik bolygó, ezen már meg sem lepődök. (Lásd a “Heteseim története” c. bejegyzést.)

A Nap és a termékenység szerepe szintén nem most bukkan fel először. (Lásd az “Egy kirakós játék darabjai – kiegészítések” c. bejegyzést.)

Forrás: 1 2

Advertisements

One thought on “Szimbólumok – bolygók

  1. Pingback: Egy kirakós játék darabjai – kiegészítések | one pilot guide

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s