Mákos tejberizs gránátalmával

Nem tagadom, gránátalmában még szűz vagyok. Azaz voltam a mai napig. Elég macerás egy gyümölcs. Olyan, mintha a szőlőnek csak a magját lehetne megenni. Mivel én a dinnye magját is kiköpöm, így a gránátalma nem lesz a haverom.

mákos tejberizs gránátalmával

Azért mint gyümölcs, csodaszép. Azt mondják, akkor érett, amikor egy picit már puha, de ne legyen barnás, mert akkor valószínűleg összenyomódott, esetleg túlérett és belülről erjedt lehet. Hogy van-e olyan stádiuma, amikor a magjai még olyan picik, esetleg puhák, hogy simán szétrághatók, mégis érettnek tekinthető a gyümölcs, na azt nem tudom. Kuriózum? Az. Drága? Persze. Ennek ellenére ma megkínált a Sors néhány itthon érett darabbal, így kerestem hozzá receptet (lásd itt, köszönjük Dolce Vita). =)

mákos tejberizs gránátalmával

mákos tejberizs gránátalmával

A tejberizs szerintem mindenki gyerekkorának nagy kedvence, imádom, és ha még mák is kerül bele, akkor számomra rossz már nem lehet. Ajánlom!

Advertisements

One thought on “Mákos tejberizs gránátalmával

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s