Olajfák, füge, bringa

Minden napnak nagyjából ilyennek kellene lennie, azt hiszem. Gyönyörű kék ég alatt ébredtünk, az ablakunk olajfa ültetvényre néz. A szokásos toszkán/umbriai reggeli után, ami nem lesz a kedvencünk, a bukókat a fejünkbe húztuk, és nagy lendülettel elindultunk tekerni egyet a Monte Subasio körül. A nagy lendület addig tartott, míg kifordultunk a kapun, onnan ugyanis egy meglehetősen meredek  (10-12%-os) szakasz jön…

Monte Subasio-002

Az útvonal nagyjából ez volt:

Tavaly már jártam erre, a helyről és egyéb opciókról itt olvashattok. Milyen érdekes az emberi elme, ahogy múlik az idő, kiszórja fiókjaiból a negatívumokat és csak a kedves emlékek maradnak. Valahogy úgy emlékeztem, ez a túra nem annyira vészes. Van benne emelkedő, persze, de azért nem kell leugrani a bringáról minden alkalommal. Az emlékrészletek hiányában kicsit meglepett a hely magassága, bár az is igaz és mélyen meghatározó, hogy egy tök más bringával toltam ma végig. Más az áttét, más a kerékméret. Az emelkedők után aztán jönnek a hosszú gyors lejtők, amin száguldás közben nem is azon reménykedsz, hogy nem jön szembe autó, miközben próbálsz 50-55 km/h-ról lelassítani a nem éppen tárcsafékekkel, hanem hogy nem nézted el a táblákat, és valóban arra terveztél menni, amerre éppen annyira sietsz. Nekünk sikerült elnéznünk egy fordulót, ami nagyjából 300 méter szintet jelentett.

Bikes figs and olives

A Subasio hegyet amúgy nagyon ajánlom, Assisi városkája mellett kiváló kirándulós hely, akár bringával érkeztél, akár csak egy kényelmesebb cipőt hoztál magaddal. Rendkívül csendes, nagyon jó a levegő, és tök szép a kilátás, akármelyik oldalán is vagy. Azt persze kalkuláld bele, hogy a hegy maga majd’ 1.300 méter, Assisi pedig 505, Spello 280 méteren fekszik. Mi nem tekertünk fel a csúcsig, de azért ütős kis etapokat sikerült így is összehozni.

Elvileg bringaszezonban a hely meglehetősen közkedvelt, bár ma (igaz, péntek délelőtt volt) a parkolók és pihenőhelyek teljesen üresek voltak. Az út végig aszfalt, országútival is nagyon klasszul járható, bár vannak benne (rövid) megviselt szakaszok.

San Damiano-001

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s