Aszalt paradicsom

Paradicsomot aszalni nem egy kifizetődő dolog, és már értem, miért is kerül annyiba a boltban. Sok árunak, terméknek nem fizetjük meg a valódi értékét, illetve sokkal több lenne a valódi értéke, mint amennyiért végül is megkaphatjuk – erre már régen rájöttem. Jellemzően ilyenek a kézműves termékek, melyeket nem nagyüzemi futószalagokon raknak össze, hanem kisemberek kis kezükkel alkotnak meg.

aszalt paradicsom

Szóval paradicsomszárítás. Alapötlet innen: Dolce Vita blog (jó, hát ez egy kedvenc, szokj hozzá, ez van =) ). A kánikula stimmelt. A garázstetőn vad tangót járt a délibáb. Lehet, a paradicsom fajtájában volt a hiba. Állítólag a lucullus a legjobb erre a célra, talán annak a legkisebb a víztartalma? Én nagy, kerek, fürtös (?) paradicsomokkal dolgoztam. Három napig edzettem őket a kemény alföldi nyárban, de bírták a kiképzést. Szűk fele bepenészedett, és talán igényeltek volna még egy napot, de erre az én időmből már nem futotta.

Megkóstolni még nem mertem, az étkezési sómennyiség kb. hat-nyolcszorosát szórtam rájuk, hát nem éppen egy “csapatnyit”, de ennyi munka után már nem is mertem volna akár egyet is megenni belőle. Most ázik, pihen az olajban, majd télen, ínséges időkben előveszem, megcsodálom, és visszarakom a polcra, amit kizárólag ennek az egy üvegnek tartok fönn. =)

aszalt paradicsom

Advertisements

2 thoughts on “Aszalt paradicsom

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s