Ratatouille

Az egészről a cukkinik tehetnek. Egyszerre túl sokan és túl gyorsan cseperedtek ebben a nem éppen hagyományos tavasz-nyárban, így az esti locsolásnál már csak azt láttam, hogy a reggeli méreten aluli példány hirtelen vacsoraérett lett.

A tegnapi lecsós nap után pedig gondoltam, hagymából is még van bőven, kipróbálom a ratatouille-t. Ezt hívja a magyar ‘francia lecsó’-nak, hogy valahogyan el tudja képzelni azt az ízorgiát, amire ez a provence-i étel képes. A lényegét jól leírja a Wikipédia, olvassátok.

Az enyém azt hiszem, nem lett éppen tökéletes francia, ám az íze hibátlan, az illata csábító, és egészen jól szórakoztam, míg elkészült. Mindenképpen ajánlom.

ratatouille

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s