Home made levendulaszörp

Engem is elkapott a levendulaláz. A tihanyi Levendulafesztivál végigkorzózása után ma már ott tartok, hogy levendulaszörpöt főzök. Nem kóstoltam még, azt sem tudom, milyennek kellene lennie. A gasztroblogokat már végigcsekkoltam, ki-ki a maga arányaival dolgozik, de az összetevők ugyanazok: víz, cukor, citrom, no és persze a levendula.

Egyelőre ebből a receptből indulok ki, majd holnap megmondom, stimmel-e benne minden. =)

Hozzávalók: 1, 5 l víz, 80 dkg cukor, 50 g levendula, 2 citrom leve.
A cukorból, vízből főzzünk szirupot. Amikor kihűlt tegyük bele a megmosott levendula-virágokat és a citromok levét. Hagyjuk egy éjszakán át érlelődni. Másnap szűrjük le, főzzük fel rottyanásig. Töltsük üvegekbe és dunsztoljuk be.

(P.S.: a 2 citrom nem lesz elég, szerintem legalább 4 egész citrom kell abból a pici fajtából, amit manapság az üzletekben lehet kapni.)

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s