Ázzunk el jókedvvel!

Abszolút untrendi módon én szeretek bőrig ázni. Van abban egyfajta átszellemült Isten-élmény, mikor ki vagyunk szolgáltatva az elemeknek, mikor nem tudjuk, hova csap legközelebb a villám, vagy mikor fordul jégbe a tiszta víz.  Amikor a ruhámban felgyülemlett vízmennyiség eléri a telítettséget, tehát bugyiig eláztam, akkor adom meg magam teljesen a helyzetnek, és kezdem el szeretni az egészet. Nem számít már, hogy a bukósisakról a számba folyik a víz, hogy nem látok semmit, hogy kapaszkodok a lejtőn a fékekbe, mert a virsligumik azért tudnak csúszni, vagy hogy esélye sincs már aznap a napsütésnek. A cipőmet már rég nem érzem, olyan, mintha egy medencében taposnék, az aszfaltút felett 15 centis vízpára táncol, közben néha olyan széllökés kóstolgat, hogy majd felborít.

Egy kiadós bőrig ázás mindig maradandó élmény. A tegnapi már a harmadik a közelmúltból. Emlékszem, milyen volt, mikor a toszkán dombokon szakadt ránk az ég hasonlóképpen, és ahelyett, hogy beálltunk volna valami tető alá – bár nem is nagyon volt arra olyasmi -, felváltva előzgettük egymást az olasz versenyesekkel (attenzione!). Ma már nem világos, hogy volt bátorságom 5 centis vízben őrült sprintet nyomni, de nem is számít. Egy másik esetben egy isztriai félnomád nyaralás alatt kapott el minket a zivatar. Nincs ahhoz foghatóbb, mint mikor a reggeli előtt a szabad ég a fürdőszobád. Mikor úgy érzed, hogy ez most a saját ajándékod Istentől, és bár fúj a szél és irgalmatlanul dörög, mégis felmosolyogsz az égre, megköszönve az élményt.

Mivel a fényképezőm nem éppen vízálló, így esős-vizes képekkel sajnos nem szolgálhatok, bár lett volna mit fotóznom. A nap további eseményeit azért megnézhetitek.

Advertisements

One thought on “Ázzunk el jókedvvel!

  1. Pingback: Horgászvidék

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s