Bakancslista

Mark Twain szerint az élet ideális esetben semmi másból nem áll, mint barátokból, jó könyvekből és alvó tudatból. A többség nagyjából ideális életet él – már aki szeret olvasni. Az emberek fejében általában nem tudatosodik az egyszerű tézis: aminek kezdete van, annak bizony vége is, így a halál ténye mindig megrendítő állapot. Hittől és vallástól függetlenül legtöbbször képtelenek vagyunk elfogadni a mulandóságot. Félelmeink ellenére könnyebb lenne, ha legalább minden ébredéskor ösztönösen vennénk tudomásul, MOST KELL CSELEKEDNÜNK, mert egyáltalán nem biztos, hogy holnap is lesz rá alkalmunk.

A bakancslistánk megírása kiváló lehetőség, hogy a tettek mezejére lépjünk. Szemérmetlenül leírhatjuk a legmerészebb álmainkat, a pamplonai bikafuttatástól a sarki fény megtekintéséig, az afrikai szafaritól a tornádóvadászatig, ami csak eszünkbe jut. A lehetőségek száma végtelen, mi se szabjunk képzeletünknek határokat, ugyanis ha már komoly az elhatározás a megvalósításukra, akkor a legújabb legokosabb telefon és plazmakütyük helyett (hacsak nem ez szerepel a listánkon, mint életünk egyik vágyott pontja) az események és élmények megszervezése és átélése lesz legfőbb célunk.

Hogy mi történik akkor, ha a listánk összes pontját kipipáltuk? Adjunk hálát a sorsunknak a lehetőségekért és írjunk egy újabb listát.

További inspirációért látogass el ide!

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s