Fától az erdőt – a Mecsek őszi színei

A tökéletes őszi idő – így egyre közelebb a télhez – a Mecsek erdőbe csábítja az embert. Ki kell élvezni a melegítő napsugarak simogatásának minden sietve tovaröppenő percét, hallgatni a magasból aláhulló száraz levelek neszezését, a harkályok kopácsolását, ahogy a távolban valamelyik fa törzsén éppen élelmet keresnek.

Mintha már nem lenne divat a természet, alig borzolják emberi talpak az ezerszínű avarszőnyeget. Csak elvétve találkozni kirándulókkal a Mecsek városhoz közeli ösvényein, így zavartalanul fedezhetjük fel annak minden apró részletét. Szorgos pókokat, csúszkákat, élénkzöld tőzegmohát és megannyi gombafajt, mely az elmúlt napok várva várt csapadéka után a napon szárítgatják harmatos kalapjukat. Szoknia kell a gyakorlatlan szemnek a tájat, míg egyre rövidebb idő alatt is rálel ezekre az apró csodákra.

Számos lehetőséget rejt magában a hegyoldal – baráti társaságoknak, családoknak, gyerekeknek biztosít kiváló terepet kikapcsolódásra, piknikre, sportra, csak tudnunk kell élni vele.

Advertisements

Itt hozzászólhatsz:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s